søndag 30. november 2014

Belgiske vafler med gresskar


Nå er det en god stund siden det har kommet et nytt innlegg her på bloggen. Tiden har virkelig bare gått meg hus forbi. Flytting, oppussing og jobb har tatt litt på, og det er deilig at overskuddet endelig har kommet litt tilbake.

I dag er det første søndag i advent og vi har kost oss med pannekaker med pepperkakesmak i tradisjons tro. Pannekaker, vafler eller lignende hører hver søndag til hos oss. Med utallige nye varianter blir vi aldri lei! Oppskriften som kommer her er vaffelvariant med gresskar og masse gode kryddere. Perfekt for både høst, vinter og førjulstid.

Har du ikke belgisk vaffeljern kan du fint bruke et vanlig vaffeljern også.

Dette trenger du: 
200 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 klype salt
1 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskattnøtt
1/4 ts malt allehånde
3 egg
1,5 dl melk
7 ss smeltet margarin
150 g gresskarpuré (kok opp gresskar, mos og avkjøl)
3 ss honning
1 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre. I en annen bolle visper du sammen egg, melk, smør, gresskarpuré, honning og vaniljeekstrakt.  Bland så sammen med det tørre, og la røren hvile i ca 10 minutter.

Stek så vaflene i vaffeljern etter ønske. Avkjøl litt på rist før du server med sirup/honning/bær eter ønske.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...