torsdag 8. mai 2014

Langtidsstekt pulled pork med bbq-saus og øl


Lyst på noe skikkelig digg til helgen? Prøv pulled pork! Det lager praktisk talt seg selv, og du kan servere det som en sandwich, på pizza eller i burgerbrød. Bruk crockpot, stekeovn eller grill. God helg!

Dette trenger du (ca 8 personer):
ca 2 kg svineskulder eller svinenakke
1 ss løkpulver
1 ss paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
0,33 l mørkt øl etter ønske
ca 800 g bbq-saus

Server for eksempel med coleslaw og godt brød. 

Slik gjør du:
Brun kjøttstykket på alle sider i en stekepanne med litt olje.

Ha kjøttet i crockpoten eller en ildfast form med lokk. Ha i krydder, øl og ca 700 g av bbq-sausen. Stek på lav innstilling i crockpoten i 12 timer eller i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 94 grader. Det tar ca 4-5 timer på 125 grader, men stek gjerne på 110 grader hvis du har tid. Da tar det i tilfelle litt lengre tid.

Når kjøttet er ferdig stekt skal det være så mørt at du bare kan rive det fra hverandre med to gafler. Tilsett resten av bbq-sausen om du føler blandingen trenger litt mer fuktighet. La kjøttet sitte og trekke inn all den gode sausen i ca 30 minutter før servering.

Har du laget for mye passer det helt utmerket å fryse ned i mindre porsjoner.


Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...