lørdag 11. januar 2014

Rødløksmarmelade med balsamico


Rødløksmarmelade er godt til mye. Det passer ypperlig til julemat som for eksempel ribbe og er absolutt noe man bør ha på julebuffeten. Kjempegodt er det også til hvitt kjøtt, storfe, eller hvit fisk. Til nyttårsaften ble denne servert sammen med kalkunen. Herlig! Marmeladen er også god til ost. Trenger du en spiselig gave som for eksempel en vertinnegave er et glass med denne ypperlig!

Dette trenger du (et glass):
3 rødløk, i tynne skiver
Olivenolje
Kajennepepper
Spisskummin
Revet ingefær
1 ts eplesidereddik
1/2 dl balsamicoeddik
2 ss sukker

Slik gjør du:
Ha litt olje i en stekepanne. Rør inn kajennepepper og spisskummin. Ha så i løken og revet i ingefær. Surr løken til den er blank og myk. Tilsett hvitvinseddik og balsamicoeddik og la væsken koke inn på svak varme.

Tilsett sukkeret og la det surre til løkblandingen er karamellisert. Smak til med mer krydder om det er nødvendig.

Når marmeladen er ferdig har du den over på et syltetøyglass. Sett glasset på godet og la det avkjøles helt før du oppbevarer det kjølig.


Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...