søndag 1. desember 2013

Eltefri julekake


Det er 1. desember, det er advent og det er snart jul. Jeg lagde min første julekake i dag og er derfor kanskje litt etter skjema. Men det er kanskje flere enn meg som er det? Det er mye som skal gjøres i løpet av desember. Det er julebord, det er baking, det er rydding, vasking og pynting. I tillegg skal det være kos. Så for å spare litt tid har jeg laget en eltefri utgave av julekaka mi. Da er det i hvert en ting mindre å bruke tid på, og det betyr mer tid til kos.

Dette trenger du: 
500 g hvetemel
1 ts kardemomme
125 g sukker
150 g rosiner
1/4 ts tørrgjær
1 klype salt
125 g smeltet smør, avkjølt
4 dl vann
45 g (ca 10 ss) tørrmelk
1 egg, vispet til pensling


Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre. Rør inn smør og vann til en klissete deig. La deigen stå i 12-18 timer med håndkle over seg.

Etter deigen er ferdig hevet heller du den over på et melete underlag og bretter den til den får en fast form. Strø med mel mellom brettene hvis det trengs.



Legg kaken med bretten ned på et bakebrett med bakepapir. Dekk til deigen (gjerne ved å snu bakebollen over), og la deigen etterheve i ca 2 timer. Pensle med egg før kaken stekes i 40-50 minutter på 175 grader.

Avkjøl på rist.


Perfekt til kaffebesøk, vertinnegave eller helgekos nå før jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...