mandag 18. november 2013

Spinatpesto


Pesto er genialt å ha i kjøleskapet til travle dager. Da er for eksempel enkle og smakfulle pastaretter innen rekkevidde på bare 15-20 minutter. Selve pestoen bruker du ikke mer enn et kvarter på heller, og lager du et glass har du mange gode måltider foran deg.

Denne gangen valgte jeg å lage spinatpesto i stedet for den tradisjonelle pestoen med basilikum. Spinat er en glimrende kilde til folat, vitamin K og A, i tillegg til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og mange mange antioksidanter. En skikkelig vitamin- og mineralbombe med andre ord.

Pesto med spinat er med andre ord en skikkelig bra start på uka, for eksempel som kjøttfri mandag med pasta og grønnsaker? Eller kanskje i en pastasalat? Har du litt basilikum på lur er det heller ikke noe i veien med å blande litt.

Dette trenger du:
100 g spinat
50 g pinnekjerner, ristet
50 g parmesan, revet
2 fedd hvitløk, hakket
1, 5 dl olivenolje
Sitronsaft
Salt
Pepper


Slik gjør du:
Kjør spinat, pinnekjerner, parmesan, hvitløk og olje i en foodprosessor, blender eller med en stavmikser. Det kan være lurt å spare på litt av oljen og spe til etter hvert til du får ønsket konsistens.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.


Enjoy! 

Inspirasjon hentet fra Mat på Bordet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...