mandag 11. november 2013

Laks med urte- og sitroncouscous


Ny uke og nye muligheter! Jeg velger å starte denne uken med en aldri så liten oppskrift på laks med couscous. En veldig kjapp og enkel rett som passer perfekt på travle hverdager. Sunt er det og, så hva er vel bedre enn det?

Dette trenger du (2 personer): 
2 x 125 g laks uten skinn og bein
1/2 sitron, i skiver
Persille, grovhakket
Creme fraiche

Urte- og sitroncouscous:
100 g couscous
Persille, grovhakekt
Mynte, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Olivenolje
1/2 istron
1 ts sukker
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl litt. Bland sammen litt olje og sitronsaft med urter, hviltløk og sukker. Smak til med salt og pepper før du heller den over couscousen. Bland godt og la det stå å trekke mens du lager laksen.


Legg laksen i en smurt ildfast form. Legg sitronskiver mellom laksen og riv litt skall over fisken. Ha over litt persille og legg tilslutt på en ts creme fraiche på hvert stykke.


Sett formen i oven på 175 grader og la den stå i 10-15 minutter.


 Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...