torsdag 31. oktober 2013

Kylling i curry med eggnudler


Dette er en rett som passer godt både til hverdags og til fest. Jeg har servert den her hjemme som en vanlig middag til oss to, men også når vi har fått besøk. Dette er en rett som i grunn passer året rundt, men kanskje ekstra god og varmende nå på høsten. 

Dette trenger du (4 personer):
Pasta:
5 sjalottløk
5 hvitløkfedd
4 små chili, uten frø
½ ts gurkemeie
50 g fersk ingefær
2 korianderrøtter
15 korianderfrø

6 dl kokosmelk
6 dl kyllingkraft (eventuelt vann+buljong)
2 ss soyasaus
35-40 g palmesukker

4 kyllingbryst
150 g eggnudler

Til pynt:
Vårløk
Koriander
Sjalottløk

Slik gjør du: 
Først lager du pastaen. Bak sjalottløk og hvitløk (med skall) i ovnen på 180 grader til de er myke. Avkjøl og trykk ut innholdet. Mos dette i en morter (eller foodprosessor/stavmikser) med de andre ingrediensene til du har en fin pasta.


Fres pastaen i en kjele med litt olje. Tilsett kokosmelk og kraft. Kok opp og la det koke i ca 20 minutter. Smak til med soyasaus og sukker.

Når curryen nærmer seg ferdig steker du kyllingbrystene og lar de hvile fram til du skjærer dem i skiver for servering.

Kok nudlene i godt saltet vann i ca 3 minutter.

Legg opp nudler på tallerken sammen med curry og kylling. Topp tilslutt med vårløk, koriander og sjalottløk. 


Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...