fredag 2. august 2013

Eltefrie ciabatta

Det er fredag og endelig helg for de av oss som har begynt å jobbe. Resten av dere regner jeg med koser dere masse, selv om dette kanskje er siste helg før ferien er over. Uansett om det er ferie eller helg er det godt med ferske rundstykker til frokst. Setter du denne deigen i kveld får du garantert en herlig frokost i morgen.

Jeg baker disse på pizzasten som gjør de ekstra sprøe og gode. Har du ikke pizzasten kan du bruke et bakebrett.

Dette trenger du (6 store rundstykker):
3 dl vann
390 g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingredisene kvelden i forveien. Deigen skal være god og klissete. Dekk til bollen og la den stå til neste morgen.

Når du står opp setter du pizzasten/bakebrett inn i ovnen og skrur den på 275 grader.

Legg bakepapir på bordet, ha på godt med mel og hell deigen over. Brett deigen avlang. La deigen hvile i 30 minutter.

Når en halv time har gått skrur du ned ovnen til 250 grader, skjærer deigen i 6 og lemper deigemnene over på pizzastenen/bakebrettet. Stek til ciabattaene er gyldene. Det tar ca 12-15 minutter.

Luftige, sprø og digge rundstykker på 1-2-3! God helg :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...