onsdag 3. juli 2013

Eltefritt kornbrød


Ny uke og nytt eltefritt brød. Jeg har virkelig blitt glad i denne metoden å lage brød på. Helt himmelsk og perfekt resultat hver gang. Og det krever ikke mange minuttene med insats heller. Ja, det tar lang tid fra brøddeigen settes til brødet er ute av ovnen men det meste av det er ventetid. Alt du må huske på er å planlegg og ha god tid.

Dette trenger du:
450 g hvetemel
50 g kruskakli
1 god ts salt
1/4 ts tørrgjær
25 g linfrø
25 g gresskarfrø
25 g sesamfrø
25 g solsikkefrø
4 dl vann


Slik gjør du:
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett vann og rør. La den våte deigen stå i 12-18 timer under plastfolie.

Neste trinn er å helle deigen over på et melete underlag. Det kan være lurt å ha et bakepapir under melet slik at brødet lett kan flyttes over i gryten senere. Brett deigen til du kjenner at den holder formen. Snu deigen slik at bretten kommer ned. Pass på at du har godt med mel under. Sett bakebollen over og la deigen hvile i 2 timer.

Når det er 30 minutter til brødet skal i ovnen setter du inn gryten og skrur ovnen på 250 grader.
Når brødet er klart har du det over i den varme gryta slik at bretten nå kommer opp. Stek brødet i 30 minutter med lokket på før du tar det av og steker videre i 15 minutter til. Når du tar av lokket senker du temperaturen til 200 grader.

Avkjøl på rist. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...