tirsdag 9. oktober 2012

Søtpotetfries med dipp og svinekjøtt


Jeg elsker søtpotet! Det er noe av det beste jeg vet. Nesten litt som godteri egentlig. Og det er ikke ofte at noe som er sunt smaker så godt. Dette er en rett jeg syns går under kategorien hverdagsluksus. Det tar ikke mer enn 30 minutter å lage maten og det smaker himmelsk. Men ikke forvent sprøe fries, for det blir det ikke. Smaken der i mot er helt ypperlig.

Dette trenger du (2 personer):
2 store søtpoteter
Koriander
Salt
Pepper
Hvitløkspulver
Olje

Rømme
Hvitløkspulver
Koriander
Pepper
Paprikapulver

ca 400 g svinekjøtt
Anisfrø
Korianderfrø
Korander
Pepper

Slik gjør du:
Begynn først med søtpoteten. Sett oven på 200 grader, skrell potetene og skjær de i strimler. Ha de på en stekeplante og krydr med koriander, salt, pepper, hvitløk og ha over litt olje. Stek de i ca 20 minutter.


Rømmedippen lager du ved å blande rømme, hvitløk, koriander, pepper og paprikapulver sammen etter smak.


Når du skal lage svinet har du litt olje i en panne som du varmer opp. Ha i noen anisfrø (ca 1/2 ts) og ca like mye korianderfrø. Når platen er varm har du i svinet som du har krydret med litt koriander og pepper. Stek i 4-5 miutter på hver side til de er gjennomstekt.


Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...