torsdag 5. april 2012

Påskescones


I dag er det offisielt påske og hva er vel bedre enn å starte med en god og lang frokost? Her ble det scones og egg. Det går raskt å lage på morgenen og det er alltid fantastisk godt med helt ferske scones til frokost!

En annen supergod sconesoppskrift finner du her

Dette trenger du:
2 ss honning
50 g mykt smør
1,5 dl vann
100 g hvetemel
100 g grovt speltmel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
150 g havregryn
2 revne gulrøtter



Slik gjør du:
Smulder smøret i melet og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen kjapt sammen. Legg hele deigen som en bolle på stekebrett med bakepapir og skjær opp i 8. (Du kan også lage to boller og skjære hver i fire eller lage enkle scones som du finner fremgangsmåten til i oppskriften jeg nevnte over.)



Så kan du la de steke på 200 grader i 15-20 minutter (noe mindre steketid om du laget de andre variantene).


Til disse sconene hadde vi kokte egg. Disse kokte jeg med litt løk i vannet, og da blir skallet litt gult. Ikke nødvendig, men litt morsomt nå som det er påske :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...