onsdag 29. februar 2012

Hjemmelaget lasagne


I dag ble det lasagne til middag. Nam, nam! Vi pleier egentlig være late å bruke ferdigsaus, men i dag har jeg laget det helt selv :) Det tok en god stund før maten ble klar, men godt ble det tilslutt :)

Dette trenger du:

Kjøttsaus: 
400g karbonadedeig
Litt olje
1 stor løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket 
1 boks hakkete hermetiske tomater
3 ss tomatpure
1 dl vann
Salt
Pepper
Basilikum


Ostesaus:
1 ss margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet ost
Salt
Pepper
Muskatnøtt


Revet ost til toppen
Lasagneplater


Slik gjør du:
Brun først karbonadedeigen i litt olje. Tilsett så løken, hvitløken, tomatene, tomatpureen og vannet. La det koke i ti minutter (kan gjerne stå litt lengre) og smak til med salt, pepper og basilikum.

 
Mens den røde sausen står og koker kan du begynne med den hvite. Bland margarin og hvetemel i en kjele og spe til med melken. La det koke i ti minutter før du tilsetter osten og smaker til med salt, pepper og muskatnøtt.


Når sausene er klare er det bare å legge i formen. Jeg syns det er lurt å ha en smurt form. Begynn med ostesausen. Så er det tid for pastaplater, så kjøttsaus, så ostesaus. Osv, osv... Avslutt med ostesausen og revet ost på toppen.


Stek så i ca 30 min på 225 grader.


Enjoy ;)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...