torsdag 12. januar 2012

Yoghurtbrød


Nå er det lenge siden det har vært et blogginnlegg, og det er flere grunner til det. For det første så har det vært jul, og da har vi ikke vært hjemme, og dermed har det heller ikke blitt laget noe mat. Etter nyttår var vi i Paris og det var fantastisk!

Når vi kom hjem derfra så startet vi å ommøblere leiligheten, og det har tatt sin tid. Men i dag har jeg endelig hatt tid  til å bake igjen, denne gangen yoghurtbrød. Oppskriften har jeg mekket sammen selv, og dette brødet er ikke bare godt, men kjempeenkelt og lage og det beste av alt er at det ikke tar noe tid i det hele tatt! :)

Ingredienser:
150 g hvetemel
50 g hvetekim
50 g kruskakli
350 g sammalt hvete grov
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts sukker
1 ts salt
1 egg
1 beger biola yoghurt (ca 4,5 dl)

Brødet skal stekes på 190 grader i ca 40 min.

Først blander du mel, hvetekim, kruskakli, bakepulver, natron, sukker og salt. Så visper du egget og biolaen før du blander det sammen med alt det tørre.


Elt deigen litt på en benkeplate med litt mel og form den til en stor rund bolle som er ca 5 cm høy.

Legg bollen på et stekebrett med bakepapir og skjær et kryss.


Så er det bare å sette det i ovnen og avkjøle det på rist når det er ferdig.


Enkelt som bare det!

Håper alle har hatt en flott ferie, og i likhet med meg gleder seg til å ta fatt på det nye året :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...